Google+

الجمعة، 3 يونيو 2011

كفته الارز بالصلصه عاى الطريقه المصريه بالخطوات المصوره







كفته الارز بالصلصه عالطريقه المصريه بالخطوات المصوره



المقادير


نص كيلو لحم مفروم


كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن(حتى يسهل فرمه فى الكبه)


3 بصلات



حوالى نصف كيلو طماطم


اربع فصوص توم


حزمه شبت


حزمه بقدونس


ملح فلفل كمون كزبره هيل مطحون جوزه الطيب 



الطريقه 
نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل



ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه



وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما فى الصوره



ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها صوابع وومكن تكوريها


نقوم بقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد الانتهاء من الكميه

بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص ثوم

 
وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه



ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع ساعه ونطفىء عليها



وتقدم مع رز بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم





للمزيد من أشهى و أطيب الوجبات و الحلويات

و لطلب اى وصفة زوروا صفحتنا على الفيسبوك


لنشر لصفحة من الرابط التالى


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق