Google+

الخميس، 16 يونيو 2011

طريقة عمل كفتة داود بالصور و الخطوات



المقادير:

1/2 كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة أو بصلتين متوسطيتين
ملح وفلفل وكمون ورشة كسبرة جافة

مقادير الصوص:
ملعقة زبدة او سمن نباتى او زيت
2بصلة كبيرة مقطعه جوانح
2 م ك دقيق
صلصة بندرة
مرقةدجاج+ ماءمغلى ( أو شوربة)
ملح وفلفل وبهار ورشة بابريكا
صنوبر محمر ( اختيارى)

طريقة التحضير:
نحضر أولا الكفتة: نبشر بصلة كبيرة ونخلطها على اللحمة المفرومة والملح و الفلفل و الكسبرة الجافة والكمون ثم نشكلها باليد على هيئة كور ونضعها فى صينية مدهونه زيت وندخلها الفرن لمده 10دقائق او حتى تنضج ونتركها جانبا
فى هذا الوقت نحضر الصوص نضع السمن ثم نضيف البصل المقطع جوانح ونقلب حتى يشقر ويدبل ثم نضيف الدقيق ونقلب حتى ينضج الدقيق ثم نضيف صلصلة الطماطم ثم نحرك ونضيف الشوربة ونترك المزيج حتى يتسبك قليلا ثم نضيف الكفتة المشوية فى الفرن ونقلب ونتركها معاها لمده 10دقايق تغلى مع الصوص ثم يضافالصنوبر ويقلب معها ثم تقدم ساخنه بجانب الازر بالشعيرية.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


الطريقة مصورة




المقادير والطريقه


صحن لحم مفروم( نصف كيلو لحم)



والبهارات(ملح وفلفل اسود وفلفل احمر ورشة قرفه)


تحطين البهارات على اللحمه
وتعجنينه لحد ماتختلط اللحمه مع البهارات


وبعدها تكور اللحمه كور صغاااااااار
مثل هذي


وتقلى في شوية زيت







واخليها على جنب واحط في الخلاط
حبتين طماطم وبصله واربع فصوص ثوم
وعلبة صلصه وشوي ملح وفلفل اسود





نضع اللحم في تاوه
ونسكب عليها الخلطه
ونخليها لحد ماتغلي


ونقصر عليها وننخليها تطبخ لمدة 10 دقايق


وبعدها احطها في صينيه
وادخلها الفرن لحد ماتتسبك


وهذي النتيجه النهائيه






نرجوا منكم مساعدتنا فى نشر الصفحة بالضغط على الرابط التالىhttp://on.fb.me/jZHXBG


للمزيد من الوجبات و اشهى الحلويات like و زوروا صفحتنا على الفيسبوك 

هناك تعليق واحد:

  1. مشكـــــ يعطيك العافيه ـــوره

    ردحذف