Google+

الخميس، 2 يونيو 2011

طريقتين لعمل القلقاس المصرى بالصور و طرق عمل السلق




طريقة عمل القلقاس بالسلق بالصور

طريقة عمل القلقاس بالسلق 

المكونات 
حوالي كيلو لحم
3 حبات قلقاس متوسطه الحجم حوالي كيلو
أربع حزم سلق اخضر
(أوراق السلق قريبه الشبه بالسبانخ الفرق بينهم إن السبانخ ليها رؤوس حمراء)
نصف حزمه كزبره خضراء
اربع فصوص ثوم كاملين
ملعقة زبده
ملح فلفل هيل ورق غار بصل


ألطريقه التحضيرنسلق اللحم ونضع البصل والتوابلتقشير القلقاس ونقطع القلقاس مكعبات أقوم بمسحه بفوطة ناشفة أفضل من غسله او غسله غسله خفيفة ثم إضافتهللشوربة هنا تكون أللحمه استوت نصف استواء نضيف القلقاس على أللحمه والمرق ونتركه حتى ينضجوبالنسبة للسلق نقطع أوراقه ونفصلها عن العيدان ونغسلها ونصفيها فى مصفاة حتى نتخلص من المياه

وبعد ذلك نضعه فى حله او طاسه علي النار

وبعد عشر دقايق نلاحظ ان الورق حجمه بيقل نضيف اربع فصوص ثوم كاملين وملعقة زبده وأوراق الكزبرة الخضرا ونقلب باستمرار ويمكن اضافة الثوم والكزبرة معها من الاول


وهنا بعد حوالي تلت ساعه شوفوا شكله


وهنا بعد ربع ساعه

طبعا النار بتكون هاديه حتى لا يحترق وبعد ربع ساعة أخرى سنجد ان الأوراق شكلها أصبح ناشف و حتى نسمع صوت خشخشةيعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما وقل حجمها جدا ولا تحترق وهش هنا تكون نضجت تماما وهذا هو شكلها

ثم نقوم بدقها في الهاون و طحنها جيدا ثم نضيفها على القلقاس قبل أن رفعه من على النار او نضعها في الخلاط ونضيف حوالي كوب مرقه (نأخذها من مرقه أللحمه اللى بيها القلقاس) ونضربها
نصب الخليط على القلقاس واللحم ونتركه يغلى حتحسى ان لونه فاتح لكن نتركه عالنار لمدة 10دقائق وطبعا بيكون القلقاس واللحمة تقريبا نضجوا
وهذا شكل القلقاس بعد النضج وشوفوا لونه الأخضر الجميل يأرب يكون عجبكم




للمزيد من أشهى و أطيب الوجبات و الحلويات زوروا موقعنا


و لطلب اى وصفة زوروا صفحتنا على الفيسبوك


لنشر لصفحة من الرابط التالى



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




المقادير: 

2 كيلو قلقاس ... وهتشاهدوه بالصور ..شكله..
ثوم.... بصله... سمن بلدى فاخر ... بهارات( شطه .. ملح.. فلفل اسمر).
دجاجة بلدى .. على حسب الحجم... انا بحبها كبيرة ودسمه..
وطبعا بيبقى جنبه طبق ارز... كزبره خضراء.. سلق ...( ده بيبقى لونه اخضر مثل الفجل ).





الطريقه:







اولا طبعا بنحضر القلقاس قبلها بيوم مع الخضرة بتاعته...



ونقشره ونقطعه مثل المكعبات الصغيرة ... وهنشاهد بالصور .. ما هو القلقاس



وكيف بيكون تحضيره ... وبعد ما جهوناه .. نغسله ونضعه فى ماء ساخن ..



وفيه بيغسلوه بالليمون ووقتها ..



انما انا بحب اعمل ذى ما ماما عودتنا قبلها بيوم لانه بينزل ميه مش كويسه



وده غلط فى الشوربه ... بتبقى طعمها مش طيب .. المهم ما علينا هنحضره ..



والخضرة نغسلها جيد الكزبره ونحضرها فى مصفاه صغيرة .. وايضا السلق هناخد بس اوراقه ..



الصوره الاولى الكوزبره الخضراء..



القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس



السلق بعد تقطيعه واخد اوراقه 



القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس




القلقاس .. واحده بقشرها وواحده متقشرة 




القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس




التحضير: 

اولا بناخد الدجاجة ونغسلها جيدا ثم نقوم بطهيها على النار سلقها مع ملح
فلفل بصله حبهان ومستكه واعشاب ... نسيت اصورها مخصوصا لشوربه
الدجاج... المهم ... نضع الجاجة .. تستوى.. ونقوم نسلق السلق ..
وبعد سلقه جيدا .. نصفيه فى مصفاه مع الفكر او طحنه باليد ممكن نعمل كده بالكبه .. او مطحنة الكبه ..
بس انا لا احب الا الطبخ بتاع جدتى وولدتى بعمل كل حاجة بايدى .. بس بصراحة بلبس جوينتى خفيف للنظافه..
المهم نقشر الثوم ونضعه عليه الشطه والكوزبره... ونقوم بطحنهم مع بعض ..
وبكده يبقى حضرنا كل حاجات القلقاس ... نيجى للقلقاس نفضل بقى نغسله جيدا تحت الماء عدة مرات ومرات ...
لغاية لما يكون فى الايد كده مفهوش مادة ملزجه او سميكه ...
وبعد ما تستوى الدجاجة .. بنطلعها ونضع فى الشوربه القلقاس .. شويه صغننين ونضع عليه السلق ..
ام الك***ه والتوم ديه بنحمرها بشوية سمن وفى الاخر نضعها على القلقاس ..
ونكون عملنا طبعا الارز بالشعريه انا بحبه كده ..
وبالهنا والشفا .. 


اتركم مع الصور..






القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس




القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاسالقلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس





القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس



تكملة الغسيل والشكل النهائى للاكله 



القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاسالقلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس




القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس


القلقاس بالصور، طريقة القلقاس، القلقاس خطوة بخطوة،خطوات تحضيرالقلقاس




للمزيد من أشهى و أطيب الوجبات و الحلويات زوروا موقعنا


و لطلب اى وصفة زوروا صفحتنا على الفيسبوك


لنشر لصفحة من الرابط التالى


هناك تعليق واحد:

  1. مطعم انا اليمن مدينة الرحاب
    أكلات خليجية وعريبة
    (طاجن اسكندر كباب تركي مشتعل )
    (طاجن اسلم كباب المشتعل )
    (مشاوي علي الفحم )
    (نفر لحم مندي مع الارز )
    https://yemenehouse.com/

    ردحذف